19. maaliskuuta 2009

SKSL:n kerhojen kokous 29.3.: muutosesityksiä

Suomen Keskusshakkiliiton kerhojen kokouksen 29.3. asialistalla on pari kiinnostavaa ehdotusta, jotka varmaan synnyttävät keskustelua Shakkiblogissa.

Kerhoamme edustaa kokouksessa sihteeri Matti Varjokallio. Kommentoikaa alla olevia ehdotuksia, jos haluatte evästää Mattia.

Uusi JSM-joukkuelisenssi

SKSL:n hallituksen ehdotus:
JSM-kaudella 2009—2010 kokeillaan 3. divisioonassa uutta joukkuelisenssiä, joka oikeuttaa seuran kenen tahansa jäsenen pelaamaan joukkueessa, kunhan noudatetaan muita JSM-määräyksiä (esimerkiksi joukkueessa ei saa pelata, jos on vahvempi kuin kukaan vakiokokoonpanoon nimetyistä; kauden aikana ei myöskään saa pelata eri kerhojen joukkueissa). Kaikki pelaajat eivät siis tarvitse henkilökohtaista lisenssiä, jos joukkue on hankkinut uuden joukkuelisenssin, joka maksaa 50 euroa joukkueelta.

Uusi joukkuelisenssi voi sopia isohkoille kerhoille, joiden joukkueissa pelaa kauden aikana useita pelaajia, joilla ei ole koko vuoden kattavaa A-lisenssiä. Jos on todennäköistä, että joukkueeseen tarvitaan kauden aikana vähintään kolme A-lisenssitöntä pelaajaa, kannattaa harkita uutta JSM-joukkuelisenssiä. Pieni byrokraattinen ongelma voi tulla siitä, että uuden joukkuelisenssin maksaa kerho, kun taas pelaajat ovat yleensä maksaneet itse perinteiset joukkuelisenssinsä — ainakin Lauttasaaressa.

Kakkosjoukkueessamme, joka pelaa 3. divisioonassa (unohdetaan ykkösjoukkueen kausi 2007—2008), on JSM-kauden aikana pelannut yleensä vain pari A-lisenssitöntä pelaajaa. Uusi joukkuelisenssi ei siis tunnu tarpeelliselta kerhollemme, mutta periaatteesta kannatan kaikkia uudistuksia, joilla voidaan saada lisää pelaajia mukaan turnauksiin.

SKSL:n toimintakertomuksen mukaan pelaajalisenssejä oli voimassa vuonna 2008 seuraavasti: A-lisenssejä 1135 (1209 vuonna 2007), B- eli perhelisenssejä 51 (54) ja joukkuelisenssejä 97 (110). Lehmän häntä jatkuu.

Muutos kilpailumääräyksiin

Shakkituomaritoimikunnan ehdotus:
Kilpailun järjestäjän on nimettävä vähintään yksi pätevä turnausjohtaja ja yksi pätevä shakkitoimitsija.

Vanhojen määräysten mukaan tarvittiin turnausjohtajan lisäksi 3-henkinen kilpailutoimikunta, jossa oli oltava yksi pätevä turnausjohtaja ja kaksi shakkitoimitsijaa. Aika yliampuvaa pieniin turnauksiin, eikä määräystä aina ole noudatettukaan.

Lauttasaaren Shakkikerhon järjestämässä nopean shakin seloturnauksessa Shakkikodissa 28.3. on pätevän turnausjohtajan lisäksi 2—3 shakkitoimitsijaa, joista yksikään ei ole pätevä turnausjohtaja. Kannatamme siis uutta muutosehdotusta noudattamalla uutta määräystä jo etukäteen.

Muistakaa ilmoittautua seloturnaukseemme viimeistään 25.3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti